Select Page

Šta songove u crtanim filmovima čini nezamenljivim 2. deo

by | Oct 16, 2018 | Muzika

U ovom nastavku o popularnim songovima u crtaćima, osrnula bih se još malo na dugometražna remek dela Disney imperije.

Iako verujem da i vi znate puno songova, ipak nije lako odlučiti se koji od njih zavređuje više pažnje od drugih. Kao pčela koja traži baš one posebne i dobre cvetove na koje će sleteti, tako sam se i ja odličina da počnem sa jednim super zzzzzzzzanimljivim songom zvanim Zip-A-Dee-Doo-Dah iz crtanog filma “Pesme sa juga”. Poslušajte ovaj fenomenalni muški glas i zamislite sebe u šetnji po ovakvoj šumi. 🙂

Iz ove šume hajde da skoknemo do prašume uz pesmu “The Bare Necessities” iz crtanog filma “Knjiga o džungli“. Fenomenalni vokal medveda pripada Bill Murray-u, a virtuoz na trubi je džez muzičar  Kermit Ruffins.

Na čarobnom Aladinovom tepihu dolećemo do njegovog neobičnog prijatelju koji mu upravo o tome i peva u pesmi “Friend Like Me” u crtaću Aladin. Glas uvrnutog ali iskrenog Aladinovog prijatelja i duha iz čarobne lapme pripadao je legendarnom glumcu Robin Vilijamsu.

Iz arapsog ambijenta selimo se do dalekog Japana i njihove Milunke Savić iliti Mulan. Slatka pesma u kojoj jedna nežna žena pokušava da sakrije svoj identitet i postane pravo muško i borac među borcima, pogledajte u ovom klipu pod nazivom “I’ll make a man out of you”.

I kad smo već kod nežnosti, ovaj tekst završavam sa jednom nežnom lepoticom zvanom Bel (Belle) koja svoju sreću pronalazi ni manje ni više nego pored jedne zveri. O zveri neki drugi put, a sada pogledajte i poslušajte pesmu o Bel zvanoj “Sing A Long”. 🙂

Nastavak sledi …

error: Content is protected !!
Pozovite nas