Select Page

3 korisna saveta za odabir prave muzike u vašem kafiću

by | Feb 19, 2018 | Muzičke komponente, Muzika

Verujem da znate da je pored sjajno urađenog enterijera, profesionalnih konobara i nove profi ugostiteljske opreme za vaš kafić, muzika takođe bitna za dobar ugođaj vaše klijentele. Ipak, za početak trebalo bi se zapitajte:

Kakve goste želite u svom kafiću?
Kakvu energiju želite da prenesete na njih?
Koju poruku želite da im pošaljete?
Šta želite da budu njihovi utisci nakon posete vašem lokalu?

Za lakše odgovaranje na ova pitanja ova 3 korisna saveta će vam pomoći u tome.

SAVET # 1 Uklopite muziku u imidž svog lokala

Još na samom početku odredite kriterijum koji ćete poštovati u pogledu izbora muzike. Neka taj odabir bude direktno povezan sa osobenošću vašeg lokala. Muzika treba da bude uklopljena u njegov imidž kako bi prenosila istu poruku koju želite. Trudite se da dizajn enterijera i muzika budu u skaldu i da ne narušavaju prijatan ugođaj gostima.

SAVET # 2 Pažljivo birajte muziku zavisno od doba dana

Ukoliko se radi o pre podnevnim časovima, opredelite se za muziku koja širi optimizam. Verujem da i vi volite kada vam od ranog jutra nekako dobro krene, a tako je sigurno i sa vašim gostima.

U popodnevnim časovima preporuka je da muzika ne bude previše brza, već sa nekim srednjim ritmom, bez obzira na žanr. Obratite pažnju da ne bude preglasna, jer u tom periodu se mogu održavati poslovni sastanci, pa bi bilo dobro da se sagovornici jasno čuju.

Laganu muziku ostavite za posle podnevne časove kada gosti žele da uživaju opuštenije u svom piću. Tada će poželeti da borave duže i tako verovatno još nešto dodatno naruče. Takvu muziku možete puštati sa radija ili po već formiranoj play listi, ali se trudite da ozvučenje podesite da nema jake basove i ne bude preglasno.

Kada je u pitanju brza i glasna muzika, nju ostavite za veče. Poželjno je da bude dinamičnija i sa dovoljno glasnim ozvučenjem koje zvukom pokriva celu kvadraturu vašeg kafića.

SAVET # 3 Odredite dane kada će biti živa svirka

Naročito u danima vikenda, živa svirka je pravi način da povećate broj gostiju koji će doći u vaš lokal i napraviti dobru atmosferu. Pažljivo birajte bendove koji će se uklapati u koncept koji ste već na početku odredili i po kome ste prepoznatljivi. Takođe, važno je da odredite tačne dane kada će nastupati bendovi, jer će se gosti navići i znaće da imaju provereno mesto za izlazak.

Sa druge strane, fanovi benda po pravilu prate svoj bend, tako da će doći u vaš kafić zbog njih iako možda nisu ranije bili.

Složićete se da je potrebno na pametan način osmisliti koja i kakva muzika će se slušati i izvoditi uživo, a za nju je potrebno imati kvalitetno ozvučenje. U periodu kada se otvaraju bašte i ljudi sve više izlaze na ulice, pronađite dobrog saveznika za kvalitetno ozvučenje u svom kafiću.

error: Content is protected !!
Pozovite nas