Select Page

Da li se uz svetlosne efekte bolje đuska

by | Aug 6, 2015 | Muzika

Dobra muzika je još bolja za slušanje ili sviranje, ako se događa u lepom ambijentu, sa pozitivnim ljudima i uz dobre svetlosne efekte koji će dati poseban šmek celoj situaciji ili događaju.

Za dobijanje lepšeg svetlosnog efekta na mestima gde se ljudi okupljaju, druže i slušaju muziku zaslužni su neki od uređaja koji doprinose boljoj atmosferi kafića, kluba, diskoteke ili koncertne dvorane.

Laseri kao svetlosni efekti

Danas razvojem tehnike i tehnologije postoji mnogo vrsta lesera različitih snaga i različitih svetlosnih efekata. Mogu da se primenjuju u brojnim prilikama gde se pušta, sluša i svira muzika. Danas se ni jedan klub ne može zamisliti bez lasera i svetlosnih efekata različitih tipova. Laseri dobijaju još veći značaj i ostavljaju veći efekat kada se primenjuju uz dim mašine, jer time stvaraju još bolji utisak.

Đuskaju li laseri sa nama?

Ha, još kako! Neki laseri rade:

  • u ritmu visokih tonova,
  • neki u ritmu niskih,
  • a neki su kompjuterski navođeni.

Najnovija tehnologija su leseri kao siluete. Oni mogu davati različite boje: crvene, zelene, plave, bele.

Koliko Edisonove sijalice utiču na naš dobar provod

Lep efekat stvaraju te Edisonove sijalice. One stvaraju efekat užarenog vlakna i pomoću dimera se podešavaju na određeni napon.

Daju vrlo lepo svetlo, toplo crvenkaste boje, jer zagrejana vlakna daju svetlost kao stare sijalice kada u prošlosti nije bio baš dobar napon u mreži. Tada su lampe odavale slabiju svetlost ili su tinjale. Pored sadašljih modernih načina rasvete one su totalno retro i vrlo popularne u brojnim kafićima gde je potrebno malo prigušenije svetlo.

Neprevaziđena disko kugla

Za lep unutrašnji svetlosni efekat klubova, kafića ili diskoteka može biti zanimljiva i dobro poznata disko kugla koja se i danas koristi. Na disko kuglu se upere određeni usmereni izvori svetlosti koji joj daju mogućnost da sija još lepše i zanimljivije.

Disko kugla je napravljena od sitnih parčića ogledala, zalepeljenih kao mozaik na spoljnu stranu kugle. U sebi ima motor koji je pokreće. Odbijanjem svetlosti od nje stvara se svetlosni efekat koji lepo deluje u tamnom prostoru kluba.

 Atraktivni strobovi

Strobovi, tj. strob lampe su takođe u širokoj primeni kao zanimljivi svetlosni efekti. Oni, takođe sa dim mašinama daju lep efekat kada treba da se naglasi neki deo pesme gde je dobar ritam. Time pojačaju utisak slušaoca koji je prisutan u klubu. Proizvode efekat jakih bliceva koji trepere velikom brzinom i to sve skupa vrlo lepo i atratktivno izgleda.

Spot sijalice i led lampe za lepši šank

Spot sijalice su sijalice koje daju usmerenu svetlost na primer na šanku gde će taj deo prostora učiniti dodatno interesantnijim. Često se primenjuju i led lampe za ukrašavanje nekuh delova enterijera. I jedne i druge bacaju prijatnu svetlost, ne zamaraju oči i ekonomično troše električnu energiju. Uklapaju se u svaki prostor i u današnje vreme predstavljaju neizostavni deo pri uređenju kafića i klubova.

Mogućnosti za pravljenje dobre atmosfere uz specijalne svetlosne efekte su brojne. Dajte mašti na volju i uživajte u muzici i dobrom provodu.

Tekst je originalno objavljen 6.8.2015., a ažuriran 01.08.2017.

error: Content is protected !!
Pozovite nas