Select Page

Kako nam terapija zvukom može biti od pomoći – 2. deo

by | Aug 1, 2022 | Muzika

Priča iz prethodnog teksta o vibracionoj medicini i terapiji zvukom zaslužuje nastavka, pa zato nastavljamo ovu priču sa ogovorim na pitanje:

ŠTA JE VIBRACIONA ENERGIJA?

Sve materije stvaraju vibracionu, elektromagnetnu energiju: talase merljivih fotona ili svetlosnu energiju. Ovi fotoni se emituju na molekularnom nivou dok elektroni unutar atoma apsorbuju i oslobađaju energiju.

Odakle potiče ta energija, verovatno se pitate.

To je velika misterija, sadržana u Ajnštajnovoj teoriji relativiteta – statični oblik, živi ili neživi, stvara merljive elektromagnetne vibracije sastavljene od pokretnih svetlosnih talasa, sa poreklom na atomskom nivou. U krupnijim oblicima života poput ljudi, svaki organ ili sloj tkiva ima svoju izvornu vibraciju, i organizam u celini takođe ima izvornu vibraciju.

Bolest se javlja kao promena frekvencije u ljudskom telu ili u određenom organu.

KAKO DEFINIŠEMO ENERGETSKO TELO

Ako smo u stanju da promenimo svoju perspektivu, možemo da promenimo svoj odnos prema problemu koji nas možda sprečava da dostignemo našu optimalnu homeostazu. Zvuk ne samo da pomaže u opuštanju, već je u stanju da prodire kroz područja blokade. Ova područja energetske blokade mogu se nalaziti u našim fizičkim telima, suptilnim telima ili u oba.

Fizičko telo je mesto gde doživljavamo lokalizovani bol i nelagodnost. Korišćenjem zvučnih viljuški, posebno osteofonskih viljuški (vibriraju na nižim frekvencijama), možemo da stimulišemo oslobađanje azotnog oksida, molekula slobodnih radikala za koji je dokazano da pozitivno utiče na prenos i kontrolu bola. Što ukratko znači da ove frekvencije pomažu u stvaranju fiziološke reakcije, dok sam zvuk pomaže da utičemo na naš slušni sistem, omogućavajući nam da izmenimo svoj odnos prema bolu.

Naše „suptilno telo“ je naše energetsko telo. U ovom telu postoji naša energija životne sile, koja se obično naziva Ki, Či ili prana. U kineskoj medicini meridijanske tačke se koriste za određivanje područja koja su ograničila protok energije u naša fizička i suptilna tela. Poznato je da telo ima hiljade ovih meridijanskih linija koje su mapirane kroz telo na isti način na koji smo mapirali geografsku širinu i dužinu zemlje.

Suptilno telo sadrži neravnotežu i traume koje se na kraju mogu manifestovati u našim fizičkim telima, zbog čega je važno da na isceljenje i ravnotežu gledamo ne samo iz fizičke perspektive, već kao na potpuno holističko iskustvo koje uključuje um, telo i duh.

Izvor: Terapija Zvukom

Naslovna slika: Petr Sidorov sa sajta Unsplash

error: Content is protected !!
Pozovite nas